Posts

Showing posts from September, 2013

LUAHAN SEORANG JURUTERA (ENGINEER)

ASSLAMUALAIKUM W.B.T.... dah lama aku x menulis blog...sejak2 sibuk dengan kerja yang x habis2.maybe ini masanya aku kena menulis semula pasal pengalaman yang aku hadapi beberapa tahun ni.pertengahan jun 2012 aku buat keputusan nak berhijrah ke JB kerana dpt offer dr syarikat kontraktor kelas A.sangat2lah excited maklumlah dekat dengan buah hati. Hari pertama bermula,aku diletakkan di satu projek 11 tingkat pprt bakar batu.dia san aku kenal ramai orang dan x terlepas melayan kerenah perangai orang yang bermacam2.projek disan pada mulanya bermasalah sampailah kami satu team dpt menyelamatkan segalanya...dan tiba2 muncul semula masalah..kami lagi sekali nak selamatkan tp macam dh x boleh diselamatkan.bidang construction sangat2 simple...lu da lesen lu dapat keja...tapi duit tarak pe yg lu nak bikin..inilah terjadi di kalangan kontraktor melayu yang syok sendiri nak berniaga..dapat claim je p enjoy sana sini..minum+perempuan+mabuk lumrah di kalangan kontraktor.masih utuh lagi iman aku …