Thursday, April 21, 2011

TeMaN....

hampir pukul 3 pagi..."pukul 3 pagi"..P.ramlee..hehe
aku terjaga dr tido,hurm..dah biasa tido lambat kan..nie lah jadinya...terjaga dr tido nie leh layan blog..sejak2 sibuk ngan PSM aku dh abaikan blog..akhirnya berakhir presentation PSM 2 aku dengan jayanya..aku ingt it will become worse but..meleset tanggapan aku..panel2 pn baik2..tq my panels..
tinggal thesis je lah nak compile..fuh!!!lega...tapi kegembiraan aku nie x bermakna kalu kawan2 aku x gembira..aku teringat kawan aku yg kat hospital..dh lama aku aku taw dia x sihat, tp smalam sudah jelas penyakit yg dihidapi...bukan aku saja yang risau malah kawan2 yng pun sama...inilah dinamakan "ketawa bersama menangis bersama". bila dh jadi mcm nie,lebh buatkan kita hargai kawan yg ada..so,hargailah rakan2 anda...jika ada salah silap maafkan..memaafkan orang bukanlah anda seorg yg kalah..plss...buangkan ego anda...for my best friend..moga2 cepat sembuh,n bertenaga seperti biasa..kami suma kat sini risaukan ko..n for the others pls pray for him...doakanlah kesejahteraan rakan2 anda selepas solat...amin...

Tuesday, April 12, 2011

buat baik di balas baik...hahah

almost 1 week, stay up smpay pagi.penat betul buat thesis..smalam budget nak hbskan technical apper but x smpt..kul 8 pg dah blurr..so tido jap...dr smalam x tido...bgn2 jer sedar azan zohor..mandi2,pergi kampus setelkan hal praktikal..nak p PHI faks kan resume...aduyai..sampai sana kul 3 ptg..relaks2 dl..lepak lah kat kerusi depan mesin faks..sorang2 masuk potong line aku..rileks2...sbb penat n blur2 bglah diorng guna dl...tp bl siap ajk geng kelas nie dh melampau..ni lh perangai gegurls..awat x ajak satu kg..dh nmpak aku tercongok kat depan..ko leh pijak kaki aku.nie x leh jadi..aku bg chance dh bnyak org..aku bgn je trus pergi faks..puas ht aku..ko x de mlt ke nak tanya..ucap terima kasih ka...sengal...balik dengan ht yg sebal...abah aku kol bg topup maxis rm30..yahoo!!!..ni lah gnjaran org yg sbar..ahhaha....then i share it with my brother...hehhe..TQ abah..

Friday, April 8, 2011

kejadian dalam lif..

aduhai penatnya hari nie..tido kul 6.15pg..bangun kul 12...memang otak dh ting tong lah..lepas makan je aku n cuya gerak p fakulti nak hantar abstrak kat timbalan dekan...b4 dat,aku lepak bilik PA aku jap EN.Nizam...lepak2 la borak2 sat ambik ht dia lama x p jumpa..haha...tengah2 sembang dia tanya aku pakwe sihat ke x?..hye cik nizam..ate kite nie mana de pakwe..sape lah yg ndak ngan kite nie..hahah(cover2 jgn bg kantoi)..dia gelak jer..padhal aku x buat lawak pun..tapikan cik nie memang kuat gelak la..lpas borak2 aku ngan cuya p lah fakulti then library UTHM..hurmm..i like.hahha..dah lama habiskan ms kat library kami pn balik..dah masuk dalam lif nie..borak2 bek unya..pintu lif pun terbuka..aik,bila ms aku naik balik nie...rupa2nya x tekan..cis!!..masuk 2 org laki..pa lg kena gelak..hahah...nak cover punya pasal,"kami memang suka duk dalam lif borak2,dh last sem nie saja nak simpan kenagan dlm lif nie.."hahha...malu kot..balik2 umah..cadangnya nak p
jogging..tp bosan jogging sorang2..badan pun penat..rehat n lepak2 je lah...leh gak aku ngadap blog..tq lah yg sapa2 rajin baca blog nie...terharu sampai tergaru2..hahah...adios..

Tuesday, April 5, 2011

CHANGE YOUR MIND...!

susah btol mata nak lelap..skarang dah pukul 4.20 pg..ish mata nie....sambil brng nie..layankan lah blog jap..td ms aku berfb2 aku tertgk satu pict protes psl minyak naik...then salahkan kerjaan...inilah zaman skarang muda mudi yg dibesarkan dengan kekayaan..x pernh lansung nak bersyukur...kwan2..bersyukurlah kita masih dia negara yg aman damai..kaya raya...cukup pakai..cukup makan..masih nak merungut lg...kita spttnya renung2lah..bila naik ja minyak..kerajaan slah..naik tol..kerajaan lg..korang fikir x kalu naik yuran skolah,hrga ubt2 naik...korang bising x?..x kan..de korang politikkan...hallo teenagers out there...change ur mentality k..sblom korang nak mrh2 kerjaan korang de fkir x napa harga suma tue naik...tuelah..tahu ckap je...dengar sumber2 yg x leh dipercayai..cuba kita jd mcm jepun tue..br korang tahu bersyukur...kita nie kan kena pnadang dr pelbagai aspek...berpelajaran so pndang tue biarlah rasional cket...setengah org yg jns x reti nak terima dan terima pendapat org len..suka trus2 menghukum orng...hallo..x suma orng tue btol k..diakui da ja mn2 pihak pn de buat slh..tp jgn nak labelkan sapa masuk syurga n neraka..itu kerja ALLAH SWT..kerja kita jalankan ibadat...yg penting iman...psl ptptn tue..ramai kata penipu..korang de fikir fasiliti kat universiti nie buat guna sumber dr mn?duit sape?nie korang blajr pandai..otak kat lutut..kuar je slahkan sana sini..x bersyukur...lupa daratan..kuar je menghasilkan produk x kenang budi...cb fkir balik..bnda yg wujud skarang dijaga..ada maintenance utk generasi akan datang..anak2 korang...rolling balik la senang cita..korang lupakah?duit korang jugak..cycle of life...so,janganlah nak menyalahkan buat tuli tanpa usul periksa..bab2 agama..masing2 jaga...dahulukan yg terdekat dulu..bg kukuh dulu...jangan nak nyalahkan org jer...peace no war..mentaliti melayu nie kena ubah..jangan nak bangkang ja...sokong mn yg betul... x betul kita betulkan..nie tanah tumpah kita...pergh!!dh mcm ahli politik...ms utk tido..nyte world..

Saturday, April 2, 2011

friends..friendship.. conflict

Tetiba je nak tulis pasal kawan nie....lelaki @ perempuan sama ja perlukan kawan..
tp setengah org cakap bek x payah ada kawan kalu perangai mcm @#$%...eh!itu ms korang tengah marah kan2..x pun gaduh..cuma ingt balik ms korang baik2,happy together...korang fikir & buangkan ego jap...bagaimana korang rapat,gelak sama2,kongsi je pa yang ada,susah sama2...precious time mcm tue napa korang x hargai...EGO!!hey, come on lah ego tue leh buat korang bahagia ke...leh kenyang..leh happy..suma org de buat salah..kalu kawan kita da buat salah,kita tegur..n bila kawan kita tegur kita jangan plak nak melenting.
hasut menghasut..itu satu lg episod penting dalam persahabatan nie...korang x kawan janganlah plak nak hasut2 org lain..buruk lah..sebenarnya org lain pun nmpak perangai masing2 tp bila dah nama kawan itu suma invisible...tp bila sorang je mula nak berkata2,buka cerita, maka terkeluar lah suma cita buruk..n jadilah pulau dlm satu kumpulan...hurmm..kes macam nie common sgt...dengan hati terbuka kita duduk berbincang,luahkan apa yang ada...kalu x nak berkwan macam dulu pun kita janganlah bermusuhan smpai mcm anjing & kucing..we have share precious time together...kita maafkn org hati kita senang...n x semestinya org yang mintak maaf tue loser!! k...so,be nice to everyone...love our friends n share the wonderful time...i luv my friends..